Werkdagen voor 22u besteld, dezelfde dag verzonden

Bouw een bijzondere band op met je baby door hem/haar te dragen.

De eerste maanden had Tjeu heel veel huidhonger. Dankzij de draagzak zit hij heel dicht tegen mij en heb ik ook nog een beetje bewegingsvrijheid. De eerste weken deed ik van alles met hem in de draagzak: flesjes wassen, eten koken, koekjes bakken, opruimen, wandelingen.

Wanneer hij ontroostbaar was werd hij kalm bij het dragen. 90% van de tijd slaapt Tjeu in de draagzak. Hij vond het heerlijk zo dicht bij zijn mama of papa. Momenteel maken we vooral nog wandelingen met de draagzaak. Nu hij wat groter is kan hij heerlijk rondkijken. Wanneer hij het allemaal gezien heeft doet hij nog een dutje tot we terug thuis zijn.

Studijoke draagzak

Tijdens het dragen heb ik ook gemerkt dat het heel erg belangrijk is om dit op een correcte manier te doen. Daarom heb ik aan Karen (Dragen met Karen) gevraagd om een gastblog te schrijven over dragen.

Hopelijk heb jij hier iets aan.

xx Joke

 

'Dragen met Karen' blogt:

Babydragen lijkt een nieuwe trend te zijn of iets wat alleen gedaan wordt in verre landen. Toch is het tegendeel waar en is het dragen van je kindje eigenlijk iets heel natuurlijk.

Dragen met Karen

Het is gewoon superhandig

Het dragen van je kindje kan heel praktisch zijn. Denk maar aan het uitlaten van de hond of het bezoeken van drukke plaatsen zoals bv. de markt, babybeurs, carnavalstoet, … Niet alleen tijdens uitstapjes maar ook thuis kan dragen een meerwaarde zijn. Knuffelen met een baby is heel fijn en vaak ook nodig maar af en toe wil je toch ook graag iets doen in het huishouden. Of je hebt misschien nog kinderen rondlopen die ook aandacht nodig hebben. Met dragen vervul je de behoefte van jouw kindje en heb je toch de vrijheid andere dingen te doen.

 

Ondersteuning bij moeilijke momenten

Dragen is niet alleen handig, het helpt ook bij allerlei kwaaltjes. Denk maar eens aan reflux en krampjes. Doordat de knietjes hoger zitten dan het zitvlak (M-houding) en door jouw bewegingen, masseer je het buikje van je kindje. Bij reflux raadt de dokter aan om jouw kindje na de voeding zo lang mogelijk recht te houden. Dit is niet altijd simpel en het beperkt ook jouw vrijheid. Bij ergonomisch dragen, zit je kindje in de juiste houding en kan jij als ouder toch nog even iets doen.

Met het dragen in draagdoek of draagzak, kan je ook je kindje troosten tijdens moeilijke periodes: sprongetjes, tandjes, ziek zijn, …

 

Nog meer voordelen…

Ik kan pagina’s vullen met uitleg over alle voordelen maar ik ga er gewoon nog een aantal kort opsommen:

 • Kindjes die gedragen worden, wenen tot 50% minder.
 • Tijdens het dragen, maken zowel ouder als kind oxytocine aan (ook wel gelukshormoon genoemd).
 • Het bevorderd de borstvoeding.
 • Jouw kindje verkent de wereld vanop een veilige plaats en kan zich afschermen bij overprikkeling.
 • Ze leren bij van jouw sociale contacten wat bevorderlijk is voor hun spraak- en taalontwikkeling.

 

Waarom een draagconsulente inschakelen?

Een draagconsulente begeleidt je in het veilig en ergonomisch dragen van jouw kindje. Wat houdt dit concreet in?

 • Het leren knopen van een geweven of rekbare draagdoek.
 • Het correct instellen en gebruiken van een draagzak. Vaak kan je ook bij consulenten verschillende modellen uitproberen om miskopen te vermijden.
 • Leren rugdragen met draagdoek of draagzak.
 • Enzovoort ...
Dragen met Karen

Waarom een draagconsult boeken als er zoveel filmpjes online staan?

Iedereen kan een filmpje maken en dit online zetten. Dat maakt nog niet dat deze informatie correct is. Een draagconsulente is opgeleid om je te helpen jouw kindje op een veilige, ergonomische en comfortabele manier te dragen.

 • Filmpjes zijn vaak inhoudelijk niet echt goed of duidelijk.
 • Bij een consult wordt er aandacht gegeven aan jou en je kindje. Het is niet alleen belangrijk dat je kindje er goed in zit maar ook dat het voor jou comfortabel zit.
 • Tijdens een consult kan je oefenen met een draagpop. Dit geeft je niet alleen de ruimte om fouten te maken maar ook de kans om alles rustig te leren en proberen.
 • Vaak heeft een consulente ook verschillende draagdoeken en/of draagzakken bij om te proberen.

 

Ben je benieuwd naar een draagconsulente in jouw buurt? Je vindt ons terug op de website van de vereniging van draagconsulenten www.draagconsulenten.be  We volgen geregeld bijscholingen om onze kennis up to date te houden zodat we jullie, als ouder(to be), zo goed mogelijk kunnen blijven helpen.

Voor al jouw draagvragen en consulten in Bocholt en omgeving, kan je terecht op www.dragenmetkaren.be

Groetjes, Karen

Onder de blog kan je jouw ervaring rond dragen delen. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd